Новости и Промоции

Дознајте повеќе

20.05.2024

Потпишан договор со ПроКредит Банка

Уште една банка се придружи на сѐ побројното семејство на OneID парнери Посакуваме срдечно добредојде на ПроКредит Банка АД Скопје.

Повеќе
20.05.2024

Потпишан договор со Триглав Осигурувањe

Им посакуваме топло добредојде на нашите партнери Триглав Осигурување.

Повеќе
09.11.2023

Халк банка, уште една банка-корисник на OneID

Уште една банка стана дел од корисниците на шемата за електронска идентификација OneID развиена од КИБС и Nextsense. Халк банка им понуди на своите клиенти поедноставно и безбедно ажурирање на своите лични податоци, од удобноста на своите домови или од која било друга локација, во кое било време, без потреба од физичка посета на филијала.

Повеќе
09.10.2023

НОВАТА ПЛАТФОРМА ЗА ОТВОРЕНО БАНКАРСТВО НА КИБС ДОСТАПНА ЗА СИТЕ БАНКИ И ФИНТЕК-КОМПАНИИ ВО ДРЖАВАТА

Отсега, финтек-компаниите и банките ќе можат да понудат нови услуги користејќи ја платформата за отворено банкарство на КИБС.

Повеќе
22.08.2023

Преку OneID, Комерцијална банка чекор поблиску до прва целосно дигитална банка во земјата

Преку услугата OneID, развиена од КИБС и Nextsense, Комерцијална банка воведува поедноставни и онлајн лесно достапни банкарски производи и услуги со помош на електронската идентификација. Со едноставна постапка, отсега секој може да отвори платежна сметка во Комерцијална банка, да аплицира за дебитна картичка и да стане дел од нејзините клиенти.

Повеќе
05.07.2023

Летна промоција на KIBSTrust и VISA: Плати со VISA и добиј 25% попуст на сертификат за електронски потпис

KIBSTrust и VISA подготвија атрактивна летна промоција за корисниците на квалификуваните сертификати за електронски потпис VerbaSign. Сите корисници кои сакаат да ја искористат промоцијата, треба да ја посетат веб-страницата www.kibstrust.com, да го нарачаат својот нов или да го обноват веќе постоечкиот VerbaSign квалификуван сертификат за електронски потпис, да платат со VISA картичка и на тој начин, да го добијат сертификатот по одличен попуст од 25%. Промоцијата трае до 30 септември.

Повеќе
02.09.2022

Превентивни мерки против ширење на covid – 19

КИБС воведе бројни мерки за превенција и заштита на своите вработени и на своите клиенти.

Повеќе
02.09.2022

Кибс АД Скопје - давател на квалификувана услуга издавање квалификуван временски жиг

КИБС АД Скопје со решение на министерот на Министерството за информатичко општество и администрација на 01.09.2020 е регистриран како давател на квалификувана доверлива услуга

Повеќе
02.09.2022

Повторно намалување на рокот на важност на tls/ssl сертификатите

Поради промените во безбедностните правила на Apple, Mozilla и Google, од 1 септември 2020 година, новоиздадените TLS / SSL сертификати со рок на важење поголем од 13 месеци

Повеќе
02.09.2022

Kibstrust со нови коренски сертификати

Согласно промените објавени од страна на регулаторите и новините во техничките стандарди поврзани со работењето на давателите на доверливи услуги, КИБС креира свој коренски сертификат

Повеќе

© 2024 КИБС АД Скопје. Сите права се задржани.